onsdag 4 mars 2015

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor


1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja att steka i
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk hackad fryst basilika
1 tsk chiliflakes
salt och svartpeppar
4 dl vatten
200 g fryst bladspenat, tinad
2 halloumiost (à 200 g)
1 1/2 dl pumpakärnor
1 1/2 dl riven ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.
  4. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, basilika, chiliflakes och vatten.
  5. Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär halloumin i tunna skivor.
  7. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
  8. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  9. Låt lasagne vila ca 5 minuter innan servering.

Inga kommentarer: