tisdag 10 mars 2015

Halloumi- och morotsburgare


1 stor morot
halloumiost, 2 paket à 200 g
1 vitlöksklyfta
3 ägg
2 msk potatismjöl
2 msk ströbröd
chiliflakes
hackad gräslök
nymalen svartpeppar
rapsolja att steka i

Vitlöks- och sweet chilisås:
3 dl crème fraiche
1 dl sweet chilisås
vitlök
salt

Gör så här:
  1. Skala moroten. Riv morot och halloumi fint. Skala och finriv vitlöken. Lägg allt i en bunke.
  2. Tillsätt ägg, potatismjöl, ströbröd, chiliflakes, gräslök och peppar och blanda ordentligt.
  3. Forma smeten till 6–8 burgare. 
  4. Stek dem i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 2 minuter per sida.
  5. Vitlöks- och sweet chilisås: Blanda ihop ingredienserna till såsen.
  6. Servera burgarna med rostade bröd, sallad, avokado, vitlökssås och gärna ett stänk av chilisåsen sriracha. Ugnsstekta potatisklyftor är gott till.

Inga kommentarer: