måndag 6 oktober 2014

Pasta med kräftstjärtar


1 purjolök
1 röd paprika
100 g champinjoner
salt och svartpeppar
2 dl crème fraîche
3 tsk hummerfond
3 msk sweet chilisås
1 burk (150–200 g avrunnen vikt) kräftstjärtar
3 msk kräftspad
0,5–1 dl hackad dill (färsk eller fryst)

Gör så här:
  1. Strimla purjolöken och paprikan. Skär champinjonerna i skivor.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja eller smör. Stek lök, paprika och champinjoner ca 5–10 min tills vätskan på champinjonerna kokat in. Salta och peppra.
  3. Tillsätt crème fraîche, fond, sweet chilisås och kräftspad. 
  4. Låt koka några minuter och smaka av.
  5. Tillsätt sist kräftstjärtar och dill. Låt pastasåsen bli varm utan att koka och servera med nykokt pasta.

Inga kommentarer: