torsdag 25 september 2014

Chokladbollar de luxe


100 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 msk starkt kaffe (kallt)
3 dl havregryn
1 dubbelnougat
200 g mjölkchoklad
kokos

Gör så här:
  1. Vispa socker, vaniljsocker och smör först tills det blir fluffigt och vitt. Tillsätt espresso, kakao och havregryn och blanda ordentligt (gärna i matberedare så grynen slås sönder ordentligt). 
  2. Låt smeten vila minst en timme i kylen. 
  3. Skär nougaten i 16 bitar. 
  4. Forma chokladbollssmeten till 16 bollar och tryck ner en nougatbit i varje och omslut väl.
  5. Smält chokladen i vattenbad. Doppa bollarna i chokladen med hjälp av 2 gafflar. Låt rinna av och ställ på bakpapper. Strö på lite kokos innan chokladen stelnat.

Inga kommentarer: