Pajdeg:
3 dl mjöl
100 g smör
1 nypa salt
2–3 msk vatten
Fyllning:
1 rödlök
1 burk keso, ca 250 g
2 ägg
2 dl riven ost
2 tsk potatismjöl
1 burk tomat- och olivtapenade (eller liknande), ca 200 g
körsbärstomater att toppa pajen med
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda snabbt ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en smidig deg.
- Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ i frysen medan du fixar pajfyllningen.
- Skiva löken tunt och blandarden med övriga ingredienser till pajfyllningen (utom körsbärstomaterna).
- Nagga pajdegen med en gaffel innan du förgräddar den mitt i ugnen i 10 min.
- Bred ut fyllningen i pajskalet och toppa med hela körsbärstomater.
- Grädda mitt i ugnen i 25 min.
- Låt gärna stå en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar