500 g fläskfärs
3 msk torkad oregano
2 pressade vitlöksklyftor
2 mozarellabollar
3 msk basilika
2 burkar körsbärstomater
1 msk flytande honung
salt och peppar
Gör så här:
- Lägg färsen i en bunke. Pressa ner vitlöksklyftorna och häll i en matsked av oreganon och 1 matsked av basilikan. Peppra och salta och rör om ordentligt så allt blandar sig.
- Tag fram ett bakplåtspapper. Lägg ut färsen på pappret och platta till så du får en lagom stor rektangel.
- Skiva mozarellan och lägg detta ovanpå färsen. Strö över 1 matsked av oreganon och 1 matsked av basilikan.
- Rulla nu försiktigt ihop färsen till en rulle (som en rulltårta). Snygga till ändar och skarvar och stek sedan rullen runt om i en stekpanna med smör. När rullen fått färg lyfter du över den i en ugnsfast form.
- Krydda körsbärstomaterna och med kvarvarande örter och flytande honung. Häll över köttfärsrullen.
- Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Kontrollera att färsen är genomsett.
- Servera med sallad och ris, pasta eller klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar