fredag 16 maj 2014

Lättbakade naanbröd


1 pkt torrjäst
3 dl vatten, fingervarmt
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olja
2 tsk honung
1 ägg

Efter gräddning:
smält smör och flingsalt

Gör så här:
  1. Blanda torrjästen med nästan allt mjöl och tillsätt fingervarmt vatten i en bunke. Rör om.
  2. Tillsätt salt, olja, ägg, honung och knåda ihop till en mjuk och smidig deg. Tillsätt ev. extra mjöl mot slutet så degen släpper från kanterna.
  3. Låt degen jäsa övertäckt cirka en timme.
  4. Sätt på ugnen grill, 250 grader.
  5. Stjälp upp degen på bakbord och dela i 8 delar. 
  6. Knåda varje bit och rulla ihop varje degbit till en bulle.
  7. Kavla eller platta ut bullarna till 3–4 mm tjocka tjocka rundlar ca 15–20 cm i diameter.
  8. Grädda bröden i ca 3-4 minuter på varje sida.
  9. När bröden tas ur ugnen, pensla med smält smör samt strö över lite flingsalt. 

Inga kommentarer: