torsdag 15 maj 2014

Italiensk kyckling i tomatsås

1 kg kycklingfilé
parmaskinka
riven parmesanost
färsk basilika, hackad
salt och peppar

Tomatsås:
1,5 dl soltorkade tomater i olja, hackade
3 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 stor citron, saften
2 burkar krossade tomater
1 dl vitt vin
2 dl vatten + 1 st grönsaksbuljong

Gör så här:
  1. Fräs vitlök, schalottenlök och soltorkade tomater.
  2. Tillsätt buljongen, vinet, citronsaften och de krossade tomaterna.
  3. Låt såsen stå och småputtra i ca 30 minuter.
  4. Gör under tiden kycklingen.
  5. Dela kycklingfiléerna på mitten, men skär inte ända ut utan behåll en sida "stängd".
  6. Lägg på skinkan, strö över parmesanosten och den hackade basilikan.
  7. Lägg över "locket" och fäst med tandpetare.
  8. Krydda med salt och peppar.
  9. Bryn kycklingfiléerna runt om i smör tills de känns klara (om du är osäker så låt dem gå färdigt i ugnen).
  10. Lägg därefter i filéerna i tomatsåsen, låt filéerna puttra med i ca 20 minuter.
  11. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  12. Servera med klyftpotatis, pasta eller ris.

Inga kommentarer: