måndag 6 januari 2014

Chorizopasta med stora vita bönor, tomater och vitt vin


2 msk olivolja

200g chorizo

4 stora tomater

2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta

2,5 dl stora vita bönor

1 dl vitt vin

1 dl hönsbuljong (eller 1 dl vatten + 2 tsk konc. fond)

1 nypa strösocker

2 msk färsk basilika, finhackad

2 msk färsk persilja, finhackad

salt och svartpeppar

Tillbehör:
pasta

Gör så här:
  1. Skär chorizon i tunna skivor. 
  2. Hacka tomater grovt och finhacka all lök. 
  3. Skölj bönorna och låt de rinna av. 
  4. Fräs chorizo, tomater, schalottenlök och vitlök på hög värme i olivolja ca 5 minuter. 
  5. Tillsätt vitt vin, hönsbuljong och en nypa socker. 
  6. Låt såsen sjuda på svag värme i 20 minuter. 
  7. Koka under tiden pastan al dente. 
  8. Lägg i de vita bönorna i såsen och låt sjuda i ytterliggare 5 minuter. 
  9. Vänd sedan i den nykokta pastan tillsammans med färsk, finhackad basilika och persilja. 
  10. Smaka av med salt och svartpeppar.

Inga kommentarer: