3 morötter
2 röda paprikor
1 grön paprika
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
½ tub tomatpuré
3 burkar hela tomater
3 msk grönsaksfond
2 dl vitt vin
2 tsk malen paprika
salt och peppar
500 gram nötfärs
200 gram rökt sidfläsk
1 knippe persilja
Till servering:
riven parmesan
rigatoni pasta
Gör så här:
- Skär det rökta fläsket i strimlor och bryn i het panna.
- Ta upp fläsket och ställ åt sidan så länge. Spara fettet i pannan.
- Tärna grönsaker och lök och bryn i fettet i samma pannan som sidfläsket.
- Tillsätt tomatpuré, de hela tomaterna, fond och vin. Vänd runt och krydda med paprikapulver.
- Bryn nötfärsen i en rymlig gryta.
- Slå över tomat och grönsaksblandningen från pannan ner i grytan.
- Lägg på lock och låt grytan småkoka ca 3–4 timmar.
- Tillsätt finhackad persilja och det rökta sidfläsket.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med rigatoni och riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar