söndag 8 december 2013

Ragu rigatoni


3 morötter

2 röda paprikor

1 grön paprika

1 gul lök

5 vitlöksklyftor

½ tub tomatpuré

3 burkar hela tomater


3 msk grönsaksfond

2 dl vitt vin


2 tsk malen paprika

salt och peppar
500 gram nötfärs

200 gram rökt sidfläsk
1 knippe persilja

Till servering:
riven parmesan

rigatoni pasta

Gör så här:
  1. Skär det rökta fläsket i strimlor och bryn i het panna. 
  2. Ta upp fläsket och ställ åt sidan så länge. Spara fettet i pannan.

  3. Tärna grönsaker och lök och bryn i fettet i samma pannan som sidfläsket. 
  4. Tillsätt tomatpuré, de hela tomaterna, fond och vin. Vänd runt och krydda med paprikapulver. 
  5. Bryn nötfärsen i en rymlig gryta. 
  6. Slå över tomat och grönsaksblandningen från pannan ner i grytan. 
  7. Lägg på lock och låt grytan småkoka ca 3–4 timmar.

  8. Tillsätt finhackad persilja och det rökta sidfläsket. 
  9. Smaka av med salt och peppar. 
  10. Servera med rigatoni och riven parmesan.

Inga kommentarer: