söndag 1 december 2013

Kryddig bulgur med kyckling och mangosalsa


1 kg kycklingfiléer

250 g mango chutney

saften från 1 lime

1 msk sambal oelek (mer eller mindre beroende på hur starkt du vill ha det)

2 dl bulgur


1/2 tsk gurkmeja

80 g färsk spenat

2 vitlöksklyftor

1 liten aubergine

3 lökar (röd eller gul)

ca 12 st minitomater

olivolja till stekning

salt och peppar

Gör så här:

  1. Blanda mango chutney i en skål med limesaft och sambal oelek. 
  2. Skär kycklingen på längden till två tunna skivor och marinera i 1/4 av chutneyn. Spara resten som tillbehör till maträtten. 
  3. Koka sedan bulgur enligt anvisningarna på paketet. 
  4. Skär auberginen i mindre bitar och strö lite salt över bitarna och ställ åt sidan. 
  5. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och smula ner den kokta bulguren i pannan. Stek ”torr” och krydda med gurkmeja, salt och peppar. 
  6. Blanda ner spenaten och tunt skivad vitlök mot slutet och låt den mjukna. Håll varm. 
  7. Klappa auberginen torr med ett hushållspapper. Stek gyllenbrun i olivolja. 
  8. Blanda ner bulgur bland auberginen och låt allt bli varmt. 
  9. Grilla kycklingen på en grill, i ugn eller i en grillpanna ca 2 minuter på var sida tillsammans tills kycklingen är genomstekt med lök i kvartar och tomater i halvor. 
  10. Servera med resten av mangosåsen.

Inga kommentarer: