1 kg kycklingfiléer
250 g mango chutney
saften från 1 lime
1 msk sambal oelek (mer eller mindre beroende på hur starkt du vill ha det)
2 dl bulgur
1/2 tsk gurkmeja
80 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
1 liten aubergine
3 lökar (röd eller gul)
ca 12 st minitomater
olivolja till stekning
salt och peppar
Gör så här:
- Blanda mango chutney i en skål med limesaft och sambal oelek.
- Skär kycklingen på längden till två tunna skivor och marinera i 1/4 av chutneyn. Spara resten som tillbehör till maträtten.
- Koka sedan bulgur enligt anvisningarna på paketet.
- Skär auberginen i mindre bitar och strö lite salt över bitarna och ställ åt sidan.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna och smula ner den kokta bulguren i pannan. Stek ”torr” och krydda med gurkmeja, salt och peppar.
- Blanda ner spenaten och tunt skivad vitlök mot slutet och låt den mjukna. Håll varm.
- Klappa auberginen torr med ett hushållspapper. Stek gyllenbrun i olivolja.
- Blanda ner bulgur bland auberginen och låt allt bli varmt.
- Grilla kycklingen på en grill, i ugn eller i en grillpanna ca 2 minuter på var sida tillsammans tills kycklingen är genomstekt med lök i kvartar och tomater i halvor.
- Servera med resten av mangosåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar