70 g rumstempererat smör
1 ½ dl farinsocker
½ dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
¼ tsk salt
100 g mörk choklad, 55%
50 g mjölkchoklad
50 g vit choklad
Garnering:
100 g mörk eller vit choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke.
- Blanda ner ägget, de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
- Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen. Om degen känns kladdig: Plasta in den och låt den ligga i kylen cirka 20 minuter.
- Dela degen i 15 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper.
- Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
- Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt.
- Hacka choklad till garneringen, lägg den i en bunke och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Ringla choklad på varje kaka och låt stelna.
- Förvara kakorna torrt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar