Pirogdeg:
3 dl vetemjöl + extra till utbakning
125 g smör
1 burk keso, 250 g
Fyllning:
1 burk kräftstjärtar i lake (à 390 g)
1 dl smaksatt crème fraîche t ex tomat- och basilika
1 msk konc hummerfond
salt och peppar
Till pensling:
1 äggula
Gör så här:
- Mixa snabbt ihop mjöl, smör och keso (enkelt i en matberedare) till en smidig deg och ställ i kylen medan du fixar fyllningen.
- Sätt ugnen på 200°.
- Häll av kräftstjärtarna väl. Blanda dem med crème fraîchen och hummerfonden. Smaka av med lite salt och peppar.
- Mjöla bänken och kavla ut 4 rundlar av degen.
- Lägg fyllning på ena halvan, vik ihop och tryck till kanterna med en gaffel.
- Lägg på pappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg.
- Skär ett litet snitt ovanpå varje pirog så att ånga kan ta sig ut.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar