onsdag 20 november 2013

Tomat- och baconpasta


3 paket bacon
2 schalottenlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
olja till stekning
1 röd chilifrukt, urkärnad och finstrimlad
2 askar körsbärstomater
1 dl vitt vin
1 msk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
3 tsk rörsocker
3 dl grädde
1 krm saffran
1 msk grönsaksfond
salt och peppar

500 g tagliatelle

riven parmesanost

Gör så här
  1. Strimla och stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Fräs lök- och vitlökshack mjukt utan att bryna. Tillsätt chili och fräs under omrörning.
  3. Vänd ner de halverade tomaterna och stek en liten stund, tills de blivit mjuka.
  4. Häll på vin, balsamvinäger, tomatpuré och rörsocker. Låt koka samman.
  5. Tillsätt grädden och låt koka ihop. Tillsätt kryddorna och låt småputtra en stund. 
  6. Häll i baconet i såsen och låt allt bli varmt.
  7. Koka pastan enligt paketets anvisningar.
  8. Vänd ner den avrunna pastan i såsen. Rör runt och värm.
  9. Servera med riven parmesan.

Inga kommentarer: