3 paket bacon
2 schalottenlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
olja till stekning
1 röd chilifrukt, urkärnad och finstrimlad
2 askar körsbärstomater
1 dl vitt vin
1 msk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
3 tsk rörsocker
3 dl grädde
1 krm saffran
1 msk grönsaksfond
salt och peppar
500 g tagliatelle
riven parmesanost
Gör så här
- Strimla och stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
- Fräs lök- och vitlökshack mjukt utan att bryna. Tillsätt chili och fräs under omrörning.
- Vänd ner de halverade tomaterna och stek en liten stund, tills de blivit mjuka.
- Häll på vin, balsamvinäger, tomatpuré och rörsocker. Låt koka samman.
- Tillsätt grädden och låt koka ihop. Tillsätt kryddorna och låt småputtra en stund.
- Häll i baconet i såsen och låt allt bli varmt.
- Koka pastan enligt paketets anvisningar.
- Vänd ner den avrunna pastan i såsen. Rör runt och värm.
- Servera med riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar