lördag 26 december 2015

Skaldjurslasagne


ca 250 g färska pastaplattor
ca 200 g riven ost, till exempel mozzarella

Fyllning:
5 dl crème fraîche
1 msk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hummerfond
1 dl sweet chilisås
170 g räkor i lag
170 g kräftstjärtar i lag
1 liten finstrimlad purjolök
250 g skivade cocktailtomater
100 g färsk spenat
1 msk pressad lime

Gör så här:
  1. Rör ihop crème fraîche, sambal oelek, vitlök, hummerfond och sweet chilisås i en stor bunke. 
  2. Häll bort lagen från räkor och kräftstjärtar. Vänd ner dem och resten av ingredienserna till fyllningen och blanda väl.
  3. Varva pastaplattor med fyllningen. Tryck ner plattorna något så att de ligger under vätskan. 
  4. Toppa med riven ost.
  5. Grädda 30 min mitt i ugnen, i 225º.
  6. Låt lasagnen vila ca 5 minuter innan servering.

Inga kommentarer: