500 g fläskfärs
1 rödlök (halva riven, halva skivad)
1 citron (rivet skal + saft)
1 vitlöksklyfta (pressad)
persilja (en liten bunt hackad)
olivolja
200 g risoni
50 gram rucola
3 dl gräddfil
3 msk sweet chilisås
salt och peppar
Gör så här:
- Lägg fläskfärs, riven lök, hälften av citronskalet, persiljan och hälften av vitlöken i en skål och salta och peppra ordentligt. Blanda med händerna och forma sedan till små köttbullar (blöt händerna regelbundet).
- Stek och rulla runt köttbullarna i lite olja i cirka 10 minuter.
- Lägg den skivade rödlöken, resterande citronskal och citronsaft i en skål och blanda runt.
- Koka risonin al dente enligt förpackningens anvisningar. Låt den sedan rinna av ordentligt och blanda med rödlök/citron, 2 msk olivolja och rucola.
- Blanda gräddfil med resterande vitlök och sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar.
- Servera köttbullarna med risonisalladen och gräddfilssåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar