olivolja
3 klyftor vitlök
smör, till stekning
3–4 färska salsicciakorvar, ca 300 g
2 dl vispgrädde
1 burk krossade tomater/cocktailtomater
2 msk tomatpuré
1–2 dl vitt vin
2 msk kalvfond
4 port pasta
1 burrata (100 g avrunnen vikt)
finriven parmesanost
hackad basilika
salt & svartpeppar
Gör så här:
- Koka pastan al dente.
- Hetta upp olivolja i en panna och pressa i vitlöken. Låt den fräsa en stund utan att få färg och fiska upp den sen.
- Klicka i lite smör i vitlöksoljan, sprätta upp korvarna och smula ner korvfärsen. Bryn färsen så den får lite färg och blir helt genomstekt
- Tillsätt tomater, vitlök, grädde, tomatpuré, fond och vin. Låt puttra en stund.
- Blanda ihop pastan med såsen.
- Häll upp på ett stort fat och toppa med burrata och riven parmesan. Strö över lite hackad basilika och dra några varv med salt- och pepparkvarn över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar