fredag 1 oktober 2021

Pasta salsiccia



olivolja

3 klyftor vitlök

smör, till stekning

3–4 färska salsicciakorvar, ca 300 g

2 dl vispgrädde

1 burk krossade tomater/cocktailtomater

2 msk tomatpuré

1–2 dl vitt vin

2 msk kalvfond

4 port pasta


1 burrata (100 g avrunnen vikt)

finriven parmesanost

hackad basilika

salt & svartpeppar


Gör så här:

  1. Koka pastan al dente. 
  2. Hetta upp olivolja i en panna och pressa i vitlöken. Låt den fräsa en stund utan att få färg och fiska upp den sen. 
  3. Klicka i lite smör i vitlöksoljan, sprätta upp korvarna och smula ner korvfärsen. Bryn färsen så den får lite färg och blir helt genomstekt
  4. Tillsätt tomater, vitlök, grädde, tomatpuré, fond och vin. Låt puttra en stund. 
  5. Blanda ihop pastan med såsen.
  6. Häll upp på ett stort fat och toppa med burrata och riven parmesan. Strö över lite hackad basilika och dra några varv med salt- och pepparkvarn över.

Inga kommentarer: