Pajdeg:
3 dl mjöl (gärna lite grövre, till exempel 2 dl vetemjöl och 1 dl rågmjöl)
100 g smör
1 nypa salt
2–3 msk vatten
Pajfyllning:
300 g skalade räkor
200 g hackad, tinad spenat
2 dl crème fraîche
Pajfyllning:
300 g skalade räkor
200 g hackad, tinad spenat
2 dl crème fraîche
2 ägg
2 tsk sambal oelek
2 tsk sambal oelek
salt
& nymalen svartpeppar
1½ dl riven smakrik ost
Gör så här:
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda snabbt ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa.
- Tillsätt lite vatten i taget tills du får en smidig deg.
- Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ i kylen medan du fixar pajfyllningen.
- Blanda ihop crème fraîche, ägg, räkor, spenat, kryddor och ost.
- Nagga pajdegen med en gaffel innan du förgräddar den mitt i ugnen i 10 min.
- Ta ut pajskalet och häll i räkröran. Ställ tillbaka i ugnen.
- Grädda mitt i ugnen i 50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar