torsdag 28 oktober 2021

Räkpaj med spenat och sambal oelek


Pajdeg:
3 dl mjöl (gärna lite grövre, till exempel 2 dl vetemjöl och 1 dl rågmjöl)
100 g smör
1 nypa salt
2–3 msk vatten

Pajfyllning:
300 g skalade räkor

200 g hackad, tinad spenat

2 dl crème fraîche
2 ägg

2 tsk sambal oelek

salt
& nymalen svartpeppar
1½ dl riven smakrik ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Blanda snabbt ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa. 
  3. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en smidig deg. 
  4. Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ i kylen medan du fixar pajfyllningen. 
  5. Blanda ihop crème fraîche, ägg, räkor, spenat, kryddor och ost. 
  6. Nagga pajdegen med en gaffel innan du förgräddar den mitt i ugnen i 10 min. 
  7. Ta ut pajskalet och häll i räkröran. Ställ tillbaka i ugnen.
  8. Grädda mitt i ugnen i 50 minuter.

Inga kommentarer: