söndag 29 september 2013

Köttfärsgryta med bacon och chorizo


500 gram köttfärs

2 paket bacon

1 paket chorizokorv (ca 300 gram)

2 gula lökar

2–3 vitlöksklyftor

1 förpackning krossade tomater

1/2 förpackning passerade tomater

2 msk tomatpure

1 köttbuljongtärning

1,5 tsk malen spiskummin

1 tsk sambal olek

salt och peppar

Gör så här:
  1. Skiva korv och bacon, hacka lök och vitlök. 
  2. Fräs baconet i en stekpanna tills det fått lite färg och tillsätt lökblandningen, låt löken bli mjuk. 
  3. Tillsätt korven och fräs ett par minuter. Lägg över i gryta.
  4. Bryn köttfärsen och häll över i grytan. 
  5. Tillsätt tomat samt alla kryddor och låt koka upp. 
  6. Låt puttra ca 15 minuter och smaka av. 
  7. Servera med ris, nachos och gräddfilsås med vitlök.

2 kommentarer:

Marine sa...

Gott och smidigt till matlåda då man även kan lägga ris eller vita bönor direkt i grytan. Tog extra Sambal Oelek då jag gillar det starka =)
/Marine

Cina sa...

Vad kul att fortsätter använda mina recept :) Och extra kul när du förädlar dem!
/kram