söndag 29 september 2013

Honungsglaserade kycklingfiléer



1 kg kycklingfilé

½ dl kallpressad rapsolja

1 dl flytande honung

3-4 msk grillkrydda

2 msk tomatpuré

4 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:
  1. Lägg upp kycklingfiléerna på en stor ugnsplåt. 
  2. Rör ihop ingredienserna till glazen och pensla på bägge sidor på filéerna. 
  3. Stek i ugn 200 grader knappt 1 timme. 
  4. Vänd kycklingfiléerna efter halva tiden. 
  5. Pensla med skyn från plåten.
  6. Ta ut filéerna och lägg över på ett fat. 
  7. Pensla ytterligare några gånger med skyn från plåten och låt dom svalna något före servering.
  8. Servera med valfria tillbehör, till exempel klyftpotatis och grillad paprika. En god vitlökssås passar också bra till.
  9. Kycklingfiléerna passar också bra att servera på en buffé.

Inga kommentarer: