tisdag 19 mars 2013

Köttfärssoppa med risoni

Foto: Carina Sörgårn

1 msk olja
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, pressade
0,5 dl tomatpuré
300 g nötfärs
2 dl risoni, kokt
2 morötter, grovrivna
1 burk krossad tomat
1 liter vatten
1 buljongtärning
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 krm cayennepeppar

En klick matyoghurt vid serveringen.

Gör så här:
  1. Hetta upp olja i en gryta och lägg i lök, pressa i vitlöksklyftor och tillsätt tomatpuré. Fräs på medelhög värme i 3 min. Tillsätt nötfärs och stek tills färsen är genomstekt.
  2. Koka 2 dl risoni enligt paketets anvisningar.
  3. Tillsätt morötter, krossade tomater, vatten, buljongtärning, paprikapulver, chilipulver, salt, svartpeppar och cayennepeppar i grytan. Koka upp och låt puttra på medelvärme under lock i 10–15 min. Behövs det, så tillsätt ev lite mer vatten.
  4. Servera färssoppan med risoni och en klick matyoghurt.
  5. Ett gott bröd passar bra till också.
  6. Soppan kan förberedas i sin helhet. Koka i så fall risonin och kyl den. Förvara risonin i kylen och lägg i den när du värmer soppan på nytt. Matyoghurten tillsätts vid serveringen.

Inga kommentarer: