söndag 24 mars 2013

Kyckling insvept i bacon och fylld med smältande mozzarella


600 g kycklingfilé
125 g mozzarella
2 tsk basilika
2 pkt bacon
2 dl crème fraîche, valfri fetthalt
2 dl grädde, valfri fetthalt
2–3 msk kinesisk soja
salt, peppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kycklingfiléer (jag halverade mina filéer). 
  3. Snitta filéerna på längden och vik ut dem. 
  4. Strö basilika, peppar och salt på var och en av filéerna. 
  5. Lägg på mozzarellaskivorna, vik ihop och linda bacon runt vare ihopvikt filé. 
  6. Lägg kycklingpaketen med skarven ner i en ugnsform. 
  7. Vispa ihop creme fraiche, grädde och soja i en bunke. 
  8. Häll såsen över kycklingen i ugnsformen. 
  9. Sätt in i ugnen ca 30 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt innan servering.
  10. Servera med grönsallad och ev pasta eller ris.

Inga kommentarer: