onsdag 13 februari 2013

Pastarullar med kycklingfyllning


10–12 lasagneplattor (färska)

Fyllning:
500 g kycklingfärs

2 vitlöksklyftor, hackade

150 g färsk bladspenat 

100 g philadelphiaost

100 g crème fraiche

1 tsk chilipulver
1 msk kinesisk soja
1 msk flytande grönsaksfond

Tomatsås:
1 gul lök

2 vitlöksklyftor, hackade

7 dl tomatjuice

4 sardeller, hackade
1–
2 färska röda chilifrukter

1 msk timjan
1 tsk flytande honung

salt och peppar


Topping:

50 g färsk bladspenat
50 g parmesanost

olivolja

Gör så här:
  1. Stek kycklingfärsen tillsammans med vitlöken i olivolja cirka 3 minuter, tills den är genomstekt. Salta och peppra.

  2. Blanda den varma kycklingfärsen i en skål med spenat, philadelphiaost och crème fraiche. Smaksätt med chilipulver, soja och grönsaksfond
  3. Fräs lök och vitlök i olivolja på medelvärme cirka 3 minuter. 
  4. Häll på tomatjuice, sardeller, chili, timjan och honung. 

  5. Låt tomatsåsen puttra 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  6. Lägg en sträng kycklingfärsfyllning längs långsidan av lasagneplattorna och rulla ihop dem med skarven nedåt mot bänken.

  7. Lägg pastarullen i en ugnssäker smord form med skarven nedåt, häll på tomatsås och tillaga cirka 15 minuter i 200°.
  8. Toppa med sköljd bladspenat, olivolja och grovriven parmesan.

Inga kommentarer: