söndag 17 februari 2013

Indonesisk kycklinggratäng


1 kg kycklingfilé
grillkrydda
salt och peppar
smör till stekning
2 röda paprikor
4 bananer
3 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
1 dl mango chutney
1 msk sambal oelek
1 msk curry

Gör så här:
  1. Strimla kycklingfiléerna och stek dem färdiga. Krydda med grillkrydda, salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. 
  3. Lägg kycklingen i en smord form. 
  4. Strimla paprikan och skiva bananerna. Fördela paprika och bananer över kycklingbitarna.
  5. Vispa grädden och rör ner mango chutney, sambal oelek och curry. Pressa över vitlöken.
  6. Bred blandningen över kycklingen och gratinera i ca 15 minuter. 
  7. Servera med ris och sallad.

Inga kommentarer: