onsdag 20 februari 2013

Tacogratäng med grönsaksröra och nachos

Foto: Carina Sörgårn
500 g köttfärs
1–2 vitlöksklyftor
1 påse tacokryddor eller egen tacokryddmix
1 dl vatten
1 ägg

Grönsaksröra:
1 purjolök
1 röd paprika
1 liten burk majs
1½ dl tacosås
salt

Crème fraîche-blandning:
4 dl crème fraîche
1 dl sweet chilisås
2–3 röda chilifrukter (låt innerväggar och kärnor vara kvar om du ha ordentlig hetta)

Topping:
nachos/tortillachips
riven ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Bryn köttfärsen i en stekpanna i lite matfett. Pressa ner vitlöken. 
  3. Tillsätt tacokryddor och vatten, låt koka ihop. 
  4. Dra stekpanna från värmen och rör i ägget. 
  5. Lägg över i en ugnsfast form. 
  6. Skiva purjolöken och skär paprikan i mindre bitar. Stek tillsammans med majsen i några minuter. 
  7. Rör ner tacosåsen och smaka av med salt. 
  8. Häll över grönsakblandningen i den ugnsfasta formen. 
  9. Blanda ihop crème fraîche-blandningen och fördela ovanpå grönsaksblandningen. 
  10. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 
  11. Ta ut formen och sprid ut nachosen. Toppa med riven ost och ställ tillbaka i ugnen i ca 10 minuter till, eller tills osten fått fin färg.
  12. Servera med sallad, crème fraiche, tacosås och extra nachos.

Inga kommentarer: