lördag 23 februari 2013

Ostfyllda kryddiga korvar

Foto: Carina Sörgårn

6 tjockare kryddiga korvar (eller vanliga grill-/frukostkorvar)
100 g Philadelphiaost
100 g riven ost
2 msk finhackad gul lök
2 msk sweet chilisås
½ msk fransk senap

1 burk cocktailtomater eller krossade tomater
1 squash, i bitar
1 paprika, i bitar
1 gul lök, hackad
2 msk sweet chilisås
salt & svartpeppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Skär ett snitt i korvarna på längden så de öppnar sig en hel del, men inte delar sig i två halvor. 
  3. Rör ihop ostarna med lök, sweet chilisås samt senap och fyll korvarna med blandningen. 
  4. Blanda de konserverade tomaterna med grönsakerna, sweet chilisås samt salt och peppar på botten av en ugnsform. 
  5. Ställ korvarna på rad i blandningen. 
  6. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter till osten fått lite färg. 
  7. Ät korvgratängen som den är eller servera med potatismos, pasta eller ris.

Inga kommentarer: