lördag 23 februari 2013

Chocolate chip cookies

Foto: Carina Sörgårn

Ca 24 st

100 g rumsvarmt smör
2 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
150 g mörk choklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smöret med farin-, strö- och vaniljsocker.
  2. Tillsätt ägget under kraftig omrörning.
  3. Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt. Rör ner det i sockersmeten.
  4. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i smeten.
  5. Rulla 24 bollar och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på plåten.

Inga kommentarer: