måndag 17 december 2012

Indiska köttfärsspett



2 portioner 

1 sats köttfärs (se nedan)
1 krm curry
2 krm riven ingefära eller 1 krm malen
1 vitlöksklyfta
1 msk soja

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Tillaga färsen enligt grundreceptet nedan.
  3. Blanda curry, ingefära och den pressade vitlöksklyftan i färsen. 
  4. Fukta händerna och forma färsen till avlånga "köttbullar".
  5. Trä på dem på grillspett och lägg dem på ett ugnssäkert fat. 
  6. Pensla med soja. 
  7. Ugnsstek spetten i övre delen av ugnen ca 12 min. 
  8. Kontrollera med en provsticka att spetten är klara. Köttsaften som tränger ut ska vara klar och inte röd.  
  9. Servera spetten med ris, couscous eller pasta och en god vitlökssås.

Köttfärs – grundrecept
2 portioner

2 msk ströbröd
3 msk vatten
1 msk finfördelad lök
150 g köttfärs
½ ägg (2 msk uppvispat ägg)
2 krm salt
½ krm peppar

Gör så här:
  1. Blanda ströbröd med vatten i en skål och låt stå några minuter.
  2. Skala och riv eller hacka löken fint. 
  3. Tillsätt köttfärs, ägg, lök, salt och peppar i skålen. 
  4. Rör samman allt till en smidig färs. 

Inga kommentarer: