måndag 17 december 2012

Samuels räkcocktail


4 portioner

1 mogen avokado
1 msk pressad citronsaft
2 tomater
1 knippa dill
4–6 salladsblad
2 msk crème fraîche
2 msk majonnäs
1 tsk chilisås
salt och peppar
250 g skalade räkor

Gör så här:
  1. Halvera avokadon längs med frukten och ta ur kärnan. Skeda ur fruktköttet och skär det i bitar. Häll över citronsaften så att avokadon inte mörknar.
  2. Skölj tomaterna och hacka dem. 
  3. Hacka det mesta av dillen, men spara några kvistar till garnering. 
  4. Skölj salladsbladen och låt dem rinna av.
  5. Blanda samman crème fraiche, majonnäs, chilisås och kryddor i en skål. Smaka av.
  6. Lägg salladsbladen i botten och utmed kanten i fyra portionsglas. Varva sedan med avokado- och tomathack. 
  7. Dekorera med räkor överst. Häll på såsen, garnera med en dillkvist och servera genast.

Inga kommentarer: