torsdag 21 maj 2020

Mintchokladmousse


8 små portionsglas 

3 dl vispgrädde

75  gram mjölkchoklad

50  gram mörkchoklad

8 st after eight-plattor 

8  st after eight-plattor att hacka ner

Garnering: 
riven vit choklad
färska hallon

Gör så här:

  1. Lägg 8 st after eight-plattor i frysen. 
  2. Koka upp 1 dl grädde och ta bort grytan från plattan.

  3. Rör ner chokladen och 8 st after eight-plattor (de som inte lagts i frysen).
  4. Låt gräddblandningen med choklad svalna. 
  5. Vispa resterande 2 dl grädde.

  6. Ta ut mintchokladen från frysen och finhacka den.

  7. Rör ner den krossade minten i den vispade grädden.

  8. Rör ihop grädden och den avsvalnade chokladgrädden och lägg sedan upp i fina serveringsglas.

  9. Ställ kallt i kylskåp minst ett par timmar innan servering. 
  10. Riv över vit choklad och toppa med färska hallon vid servering.

Inga kommentarer: