6–8 portionsglas
3 dl vispgrädde
75 gram mjölkchoklad
50 gram mörk choklad
8 st after eight-plattor
8 st after eight-plattor att frysa och hacka ner
Garnering:
riven vit choklad
färska hallon
Gör så här:
- Lägg 8 st after eight-plattor i frysen.
- Koka upp 1 dl grädde och ta bort grytan från plattan.
- Rör ner chokladen och 8 st after eight-plattor (de som inte lagts i frysen).
- Låt gräddblandningen med choklad svalna.
- Vispa resterande 2 dl grädde.
- Ta ut mintchokladen från frysen och finhacka den.
- Rör ner den krossade minten i den vispade grädden.
- Rör ihop grädden och den avsvalnade chokladgrädden och lägg sedan upp i fina serveringsglas.
- Ställ kallt i kylskåp minst ett par timmar innan servering.
- Riv över vit choklad och toppa med färska hallon vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar