1 kg kycklingfiléer
smör eller olja att steka i
1 dl neutral olja
1 tsk mald kanel
2 msk mald koriander
2 tsk gurkmeja
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald kardemumma
1 tsk cayennepeppar
2 stora gula lökar
6 klyftor vitlök
1 dl riven färsk ingefära
2 dl mald mandel
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl grädde
2 dl kokosmjölk (ev mer att späda med)
1 kycklingbuljongtärning
3 msk citronsaft
3 msk socker
1 dl sultanrussin
1 tsk salt
Gör så här:
- Skär kycklingen i bitar.
- Bryn dem runt om i stekpanna.
- Häll oljan i en kastrull/gryta och häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund.
- Hacka löken smått eller kör den i matberedare. Riv ingefäran och pressa vitlöken. Tillsätt detta i grytan.
- Mal mandeln smått och häll ner den.
- Tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk.
- Smula ner buljongtärningen, tillsätt citronsaft och socker.
- Lägg i kycklingbitarna och russin. Låt koka minst 1 timma (på medelvärme) så köttet blir mört.
- Smaka av med mer salt och socker, och späd med mer kokosmjölk, grädde eller vatten om det blir för tjockt.
3 dl matlagningsyoghurt
½ gurka skuren i tärningar
1 tomat skuren i tärningar
2–3 krm spiskummin
1 krm mynta
salt
(vitlök)
Gör så här:
- Blanda allt och smaka av med salt och ev mer kryddor.
- Vill man kan man pressa i en liten vitlöksklyfta.
- Ställ kallt i kylen en stund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar