söndag 3 juni 2012

Smördegspizza ("fusk-tarte flambée")


Foto: Samuel Sörgårn

1 rulle färdig smördeg
1 dl crème fraiche
1 äggula
150 fetaost
1 burk kronärtskockshjärtan, klyftade
ett gäng ugnsrostade körsbärstomater (se recept nedan)
ett par skivor salami

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut den färdiga smördegen på en plåt. 
  2. Gör ett snitt ca 2–3 cm innanför kanterna runtom på smördegen. 
  3. Vispa ihop crème fraiche med äggulan och bred ut innan för snitten du gjort. 
  4. Smula över fetaosten och fördela kronärtskockshjärtan, tomater och salamin över pizzan. 
  5. Vrid ett par varv med pepparkvarnen över och strö över lite flingsalt. 
  6. Grädda i ugnen i ungefär 15 minuter. 
  7. Skär i bitar och mumsa i er.
Långsamt ugnsrostade tomater:
Lägg blandade cocktailtomater på en plåt, antingen hela eller i halvor (snittsidan uppåt), ringla över olivolja och krydda med salt och peppar, rosta 100–125° i  2–2½ h. De blir skrynkliga och lite fula, men mjuka och söta inuti.

Inga kommentarer: