söndag 3 juni 2012

Drömrulltårta

Foto: Samuel Sörgårn

3 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
0.75 dl potatismjöl eller 0.75 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Gör så här:
  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt bakpulver och kakao.
  2. Tillsätt sist potatismjöl och vispa till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter eller i 200 grader varmluft i 8 minuter.
  5. Stjälp direkt upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på. Låt rulltårtan svalna.
  6. Gör fyllningen. Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör och florsocker till en jämn smet.Tillsätt vaniljsocker och till sist äggulan. 
  7. Bred fyllningen på kakan när den svalnat och rulla ihop. 
  8. Lägg rulltårtan kallt i kylskåp minst 20 minuter innan du skär den.
  9. Förvara rulltårtan i kylskåp.

Inga kommentarer: