söndag 13 maj 2012

Kycklingpaj med svamp och broccoli


Pajskal: 
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
125 g kesella 1 %
50 g flytande margarin
2 msk vatten
1 krm salt

Fyllning:
500 g kycklingfilé
100 g champinjoner
salt och peppar
soja eller valfri grillsås
smör att steka i
100 g broccoli
1 röd paprika
2 röda lökar

Äggstanning:
3 ägg
2,5 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här:
  1. Pajskal. Blanda alla ingredienserna snabbt, gärna i en matberedare. 
  2. Klä en pajform med degen, nagga botten och låt den sedan vila i kylskåp i minst 30 minuter. 
  3. Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader i 5–10 minuter.
  4. Fyllning. Strimla kycklingen och skär champinjonerna i mindre bitar.
  5. Stek kycklingen i smör. Krydda med salt och peppar. 
  6. Stek champinjonerna tillsammans med kycklingen. Krydda med soja eller valfri grillsås.
  7. Äggstanning. Blanda ägg med mjölk, salt och vitpeppar i en skål.
  8. Strimla paprikan och hacka rödlöken. Lägg i pajskalet tillsammans med broccolin.
  9. Häll över den stekta kycklingen och champinjonerna.
  10. Häll över äggstanningen. 
  11. Grädda i 175 grader ca 50 minuter.

Inga kommentarer: