söndag 6 maj 2012

Köttfärspaj med grönsaker


Foto: Carina Sörgårn

Deg:
100 g margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
600 g nötfärs
smör att steka i 
6 champinjoner
1 purjolök
2 dl grädde (av valfri fetthalt)
1 dl ajvar relish
2 msk tacosås
1 msk kalvfond
1 msk spiskummin
2 vitlöksklyftor
3 tomater
2 rödlökar
1 grön paprika
1 dl svarta oliver
1 dl riven ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop ingredienserna till degen, tryck sedan ut i en pajform och förgrädda tills det börjar bli lite färg på kanterna, ca 10 minuter.
  3. Stek köttfärsen i lite smör tills den är helt genomstekt. Tillsätt hackad purjolök och champinjonerna skurna i mindre bitar. Låt småputtra en stund.
  4. Tillsätt grädde, ajvar relish och tacosås. 
  5. Krydda med kalvfond, spiskummin och pressad vitlök.
  6. Låt allt småkoka några minuter så att köttfärsfyllningen blir "såsig" och ganska torr.
  7. Ta ut pajformen ur ugnen.
  8. Lägg i tomaterna skurna i småbitar, hackad paprika och rödlök i botten på pajskalet.
  9. Häll över köttfärsröran.
  10. Strö över oliverna skurna i små bitar.
  11. Strö över riven ost.
  12. Grädda i ugnen tills pajen fått fin färg, ca 20–30 minuter.

    Inga kommentarer: