måndag 19 mars 2012

Lasses falukorvslåda


300 g pasta
1 gul lök
1 paprika
1 falukorv (à ca 400 g)
3 ägg
1 1/2 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 dl riven ost
lite strimlad persilja

Gör så här:
  1. Koka pasta, enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan.
  2. Skala, halvera och skär gul lök i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprika i strimlor. Skär falukorv i strimlor. Fräs lök och paprika i olivolja ca 3 minuter. Blanda i falukorven och fräs ytterligare 2–3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Blanda pastan med korvfräset i en smord och ugnssäker form.
  5. Vispa ihop ägg, dijonsenap, vispgrädde, mjölk och riven ost i en bunke. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över pastan och blanda försiktigt. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen har stannat och rätten har fått fin färg.
  6. Strö över lite strimlad persilja. Servera gärna med en grönsallad.

Inga kommentarer: