torsdag 22 mars 2012

Latmansbiff

600 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 vitlöksklyftor, pressade
smör att steka i
2–3 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond, koncentrerad
1 msk kinesisk soja
200 g fetaost, tärnad
2 st tomater, i mindre bitar

Gör så här:
  1. Blanda färs, ägg, salt, peppar och vitlök i en bunke. Rör tills smeten är väl blandad. 
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna med släpplätt beläggning, 24 cm diameter. 
  3. Lägg i färsen som en enda stor biff och platta till.

  4. Stek på medelvärme 3–4 min till fin färg. Vänd med hjälp av ett lock och stek den ytterligare ca 2 min. 
  5. Sänk värmen och häll grädde, kalvfond och soja runt biffen. Strö över fetaost, tomater och rosmarin. 
  6. Låt biffen sjuda på svag värme ytterligare 3–4 min.
  7. Servera tillsammans med klyftpotatis.

Inga kommentarer: