söndag 27 december 2020

Liis-Karins räkbakelser


5 bakelser

15 stycken formfranska/rostbröd

Fyllning:
125 gram majonnäs
½ dl vispgrädde
3–4 msk kaviar (typ Kalles)
2 msk hackad dill
2 msk gräslök
2 msk rödlök

Dekoration:
Ostbågar
Skalade räkor
Löjrom
Dill och citron

Så här gör du:
  1. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. 
  2. Ta ut rundlar ur brödskivorna med utstickare eller ett litet glas. 
  3. Fördela smet på fem rundlar. 
  4. Lägg på en rundel på varje bakelse. Bred på ytterligare smet. Avsluta med varsin rundel på bakelserna (det vill säga totalt tre brödskivor per bakelse).
  5. Bred sedan smet ovanpå och på sidorna. 
  6. Låt stå i kylen över natten. Täck med plastfolie. 
  7. Precis innan servering: Ta ut ur kylen och rulla varje bakelse i finhackade ostbågar. 
  8. Garnera med räkor, löjrom, citron och dill.

Inga kommentarer: