lördag 23 juli 2011

Tigerkladdkaka


4 ägg
6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4–5 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Smör och ströbröd till formen

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Låt svalna.
  3. Smörj och bröa formen (26–28 cm).
  4. Rör ihop ägg och socker. Rör ner  mjölet och smöret  i äggsmeten.
  5. Dela på smeten ungefär hälften/hälften i två olika skålar.
  6. I den ena skålen rör du ner kakao, och i den ena skålen rör du ner vaniljsocker.
  7. Lägg dessa smeter i olika lager när du häller upp kladdkakan i formen.
  8. Grädda i ca 30 minuter i mitten på ugnen. Den ska vara lite lös i mitten.
  9. Låt stå kallt i ca 2 timme innan servering.
  10. Serveras med grädde eller glass.
Obs! Kakan på bilden har fått lite bonusdekoration av chocolate frosting som egentligen är till chocolate cupcakes

    Inga kommentarer: