söndag 17 juli 2011

Korvbröd

Foto: Carina Sörgårn

ca 18 stora korvbröd

6 dl vatten
1/2 dl olja
75 g jäst
1 tsk salt
2 tsk socker
ca 15 dl vetemjöl

Pensling
vatten

Gör så här
  1. Värm vätskan till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
  3. Dela degen i ca 18 bitar. Rulla ut dem till långa bröd, som läggs på plåt att jäsa ca 30 minuter.
  4. Pensla korvbröden med vatten. Grädda mitt i ugnen (250°) i ca 12 minuter. Låt bröden kallna under bakduk på galler. 
Korvbröden går bra att frysa.

    Inga kommentarer: