tisdag 6 september 2011

Pastagratäng med kyckling



Kycklingröra
2 gula lök
ca 900 g kycklingfilé
smör eller margarin att steka i
salt och svartpeppar
ketjap manis
japansk soja

Sås
7 dl mjölk
4 msk maizenaredning
2 dl creme fraiche
sweet chilisås
kycklingfond
René Voltaires lantbuljong

400 g körsbärstomater eller vanliga tomater

500 g pasta

riven ost
ev smulad ädelost

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka löken. Strimla kycklingen.
  3. Bryn kycklingen i matfettet, sänk värmen och tillsätt löken. Stek lök och kyckling tillsammans några minuter. Krydda.
  4. Koka upp mjölken och tillsätt Maizena redning. Koka upp och smaksätt.
  5. Dela tomaterna.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i ett durkslag och lägg pastan i en ugnsfast form. Blanda pastan med kyckling, lök, sås och tomater. Strö över osten och sätt mitt i ugnen ca 20 minuter.

3 kommentarer:

Marine sa...

Var hittar jag René Voltaires lantbuljong? =)

Cina sa...

Jag brukar köpa det på Ica Maxi, men det finns nog i de flesta mataffärer med lite bredare utbud, typ Citygross och Coop också.

Så här ser buljongburken ut:

http://www.reneevoltaire.se/produkter/?product=83

Himla användbar i matlagning :-)

Marine sa...

Tack, det ska jag kolla upp! =)