tisdag 6 september 2011

Kryddig tomatsoppa med knaperstekt bacon

Foto: Carina Sörgårn

1 msk olivolja

1 gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
1 kruka med persilja
1–2 röda chilifrukter (beroende på hur stark du vill ha soppan)
3 burkar krossade tomater
6–7 dl vatten

2 msk koncentrerad fond
1 msk flytande honung
Salt och peppar

Vårlök
Bacon, knaperstekt

Gör så här:
  1. Finhacka löken och chilin. 
  2. Värm upp olivoljan i en stekpanna och vänd ner gul lök, pressad vitlök och den hackade chilin. De ska hettas upp, men inte brännas.
  3. Rör ner de krossade tomaterna, vatten och fond. Vill du ha soppan mindre fyllig, späd ut med mer vatten.
  4. Smaka av med salt, peppar, honung och de sista minuterna av koktiden blandar du ner den finhackade persiljan.
  5. Låt sjuda i 15–20 minuter.
  6. Toppa med knaperstekt bacon och vårlök.
  7. Servera med gott bröd.

Inga kommentarer: