600 g kycklingfilé, strimlad
salt & nymalen svartpeppar
smör eller olja att steka i
1 msk grillkrydda
3 msk teriyakisås
1 burk soltorkade tomater strimlade, 140 g
1 dl urkärnade oliver
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
½ dl tomatpuré
1–2 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 burk mascarpone, 250 g
1 dl parmesanost, finriven
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
chiliflakes
1 msk rödvinsvinäger
körsbärstomater
finhackad basilika
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek kycklingen i smör/olja tills den är helt genomstekt. Krydda med grillkrydda och teriyakisås. Salta och peppra.
- Lägg över i en ugnsform. Strössla över strimlade soltorkade tomater och oliver. Ställ åt sidan.
- Skala och finhacka vitlöken och löken.
- Fräs vitlöken och löken försiktigt i olivolja, löken ska inte få färg. Addera tomatpurén och stek i ett par minuter till.
- Häll i vatten och kycklingfond. Börja med minsta mängden vatten. Rör ner mascarpone och parmesanost. Krydda med oregano, timjan, chiliolja och rödvinsvinäger. Låt småsjuda tills osten smält. Häll ev på mer vatten tills såsen har en krämig konsistens. Smaka av med lite salt och peppar.
- Häll såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
- Halvera körsbärstomaterna.
- Ta ut gratängen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med basilika.
- Servera kycklinggratängen med nykokt pasta och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar