tisdag 15 februari 2022

Krämig salcciciapasta



400 g valfri pasta, till exempel bavette

2 bananschalottenlökar, finstrimlade

2 msk olivolja, att fräsa löken i

2 vitlöksklyftor, finhackade

400 g romanticatomater på kvist, skurna i kvartar

½ kruka basilika, finstrimlad

400 g salcicciafärs 

3 dl vispgrädde

salt & svartpeppar

parmesan, riven 


Gör så här:

  1. Koka pastan enl anvisningarna på paketet.
  2. Skala och finstrimla schalottenlöken och finhacka vitlöksklyftorna.
  3. Fräs schalottenlöken i oljan tills den blir mjuk och glansig. Vänd ner vitlöken.
  4. Skär tomaterna i kvartar och vänd ner i lökröran. Låt rostas tills tomaterna mjuknar något.
  5. Vänd i finstrimlad färsk basilika. Låt puttra samman.
  6. Lägg över tomatblandningen på en tallrik medan du steker salcicciafärsen. Fräs på ordentligt i pannan tills färsen är genomstekt. Vänd sedan ned tomaterna i färsen.
  7. Låt putta några minuter och häll sedan i grädden. 
  8. Låt puttra ihop en stund och reducera till en krämig sås. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  9. Häll av pastan och blanda med såsen. Lägg upp på ett stort serveringsfat. 
  10. Servera med riven parmesan och en sallad.

Inga kommentarer: