400 g valfri pasta, till exempel bavette
2 bananschalottenlökar, finstrimlade
2 msk olivolja, att fräsa löken i
2 vitlöksklyftor, finhackade
400 g romanticatomater på kvist, skurna i kvartar
½ kruka basilika, finstrimlad
400 g salsicciafärs
3 dl vispgrädde
salt & svartpeppar
parmesan, riven
Gör så här:
- Koka pastan enl anvisningarna på paketet.
 - Skala och finstrimla schalottenlöken och finhacka vitlöksklyftorna.
 - Fräs schalottenlöken i oljan tills den blir mjuk och glansig. Vänd ner vitlöken.
 - Skär tomaterna i kvartar och vänd ner i lökröran. Låt rostas tills tomaterna mjuknar något.
 - Vänd i finstrimlad färsk basilika. Låt puttra samman.
 - Lägg över tomatblandningen på en tallrik medan du steker salcicciafärsen. Fräs på ordentligt i pannan tills färsen är genomstekt. Vänd sedan ned tomaterna i färsen.
 - Låt putta några minuter och häll sedan i grädden.
 - Låt puttra ihop en stund och reducera till en krämig sås. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
 - Häll av pastan och blanda med såsen. Lägg upp på ett stort serveringsfat.
 - Servera med riven parmesan och en sallad.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar