ca 300 g färdiga vegobullar (typ köttbullar, fast vegetariska)
2 st pak choi
3 msk japansk sojasås
2 msk hoisinsås
1 msk sambal oelek
2 msk flytande honung
1 msk risvinsvinäger
1 tsk sesamolja
1 dl vattten
1 tsk majsstärkelse
2 klyftor vitlök
1 rödlök
1 msk riven ingefära
1 msk sesamfrön
rapsolja till stekning
jasminris till servering
Gör så här:
- Sätt riset på kokning.
- Skär pak choien i avlånga klyftor.
- Skala och riv ingefära och vitlök. Hacka rödlöken.
- Blanda ihop sojasås, hoisinsås, gouchujang, risvinsvinäger, sesamolja, vatten och majsstärkelse i en skål och vispa tills allt blandats och alla klumpar av majsstärkelse har löst upp sig.
- Hetta upp en stekpanna och stek vegobullarna i lite rapsolja tills de fått fin stekyta. Tillsätt vitlök, ingefära och rödlök och stek tills allt blandats väl.
- Vänd därefter ner pak choien och fräs i ett par minuter tills bladen börjar vekna.
- Rör direkt ner såsen och rör om under konstant kokning. Det behöver bara precis koka upp, så att stärkelsen reagerar och såsen tjocknar.
- Toppa med sesamfrön.
- Servera med det nykokta riset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar