fredag 5 november 2021

Koreanska vegobullar



ca 300 g färdiga vegobullar (typ köttbullar, fast vegetariska)

2 st pak choi

3 msk japansk sojasås

2 msk hoisinsås

1 msk sambal oelek

2 msk flytande honung

1 msk risvinsvinäger

1 tsk sesamolja

1 dl vattten

1 tsk majsstärkelse

2 klyftor vitlök

1 rödlök

1 msk riven ingefära 

1 msk sesamfrön

rapsolja till stekning

jasminris till servering


Gör så här: 

  1. Sätt riset på kokning. 
  2. Skär pak choien i avlånga klyftor. 
  3. Skala och riv ingefära och vitlök. Hacka rödlöken.
  4. Blanda ihop sojasås, hoisinsås, gouchujang, risvinsvinäger, sesamolja, vatten och majsstärkelse i en skål och vispa tills allt blandats och alla klumpar av majsstärkelse har löst upp sig.
  5. Hetta upp en stekpanna och stek vegobullarna i lite rapsolja tills de fått fin stekyta. Tillsätt vitlök, ingefära och rödlök och stek tills allt blandats väl.
  6. Vänd därefter ner pak choien och fräs i ett par minuter tills bladen börjar vekna.
  7. Rör direkt ner såsen och rör om under konstant kokning. Det behöver bara precis koka upp, så att stärkelsen reagerar och såsen tjocknar.
  8. Toppa med sesamfrön. 
  9. Servera med det nykokta riset.

Inga kommentarer: