700 g kycklingfilé
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
salt & peppar
4 dl crème fraîche
2 dl grädde
1½ msk balsamico
2 tsk kinesisk soja
3 msk kalvfond
2 pressade vitlöksklyftor
3 tsk torkad timjan
1 krm chilipulver
salt & peppar
Gör så här:
- Skär kycklingfiléerna i kuber och lägg i en oljad ugnsfast form.
 - Krydda med vitlökspulver, paprikapulver, cayennepeppar, salt och peppar.
 - Rör runt så att kryddorna blandas med kycklingbitarna.
 - Sätt in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.
 - Blanda crème fraîche, grädde, balsamico, soja, fond, vitlök och kryddor.
 - Häll på såsen på kycklingen och rör runt lite så att allt blandas.
 - Sätt in i ugnen i ytterligare ca 25 minuter.
 - Servera med potatisbakelser.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar