600 g nötfärs
1 kruka thaibasilika eller vanlig basilika
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 röd paprika
olja till stekning
Sojasås:
2 msk ostronsås
2 msk ketjap manis
2 tsk fisksås
1-2 tsk sambal oelek
Gör såhär:
- Hacka lök och paprika i strimlor, hacka vitlök fint och hacka basilika grovt.
- Blanda ihop alla ingredienser till sojasåsen i en skål.
- Hetta upp olja i en stekpanna, vänd i vitlök och färs, stek under omrörning tills färsen är helt genomstekt.
- Vänd i paprika, lök och fräs lite snabbt.
- Häll över såsen och fräs allting en minut.
- Vänd i thaibasilika, blanda och dra sedan bort från värmen.
- Servera med ris och garnera eventuellt med salladslök vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar