torsdag 25 februari 2021

Kycklinggratäng med ris, bacon och jordnötter


 

ris, 4 portioner

800–900 g kycklingfilé

smör att steka i

grillkrydda

2 pkt bacon

1 rödlök, grovhackad

1–2 dl salta jordnötter

3 dl crème fraîche

2½ dl vispgrädde

150 g färskost, till exempel philadelphiaost

2 dl grovriven parmesanost

2 msk kycklingfond

2 tsk timjan

2 tsk kinesisk soja

salt & peppar


Gör så här:

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet. 
  2. Strimla kycklingfilén. Stek kycklingen helt klar i smöret. Krydda med valfri grillkrydda. Lägg åt sidan.
  3. Strimla baconet och stek krispigt. Lägg åt sidan.
  4. Ta fram en ugnsform. Lägg i det kokta riset i botten. Fördela ut kycklingen ovanpå riset. Strö över bacon, rödlök och jordnötter.
  5. Blanda crème fraîche, grädde, färskost och kryddor i en bunke. Vispa ihop allting. Avsluta med att röra ned parmesanosten. 
  6. Häll röran över gratängen.
  7. Tillaga i ugn, 225°, i cirka 15–20 minuter.
  8. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer: