75 g pinjenötter
100 g grön pesto
½ dl ströbröd
500 g nötfärs
salt & peppar
4 vitlöksklyftor
2 x 400 g passerade tomater
1 dl vatten
2 citroner
2 msk honung
Gör så här:
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Lägg åt sidan
- Rör ihop pesto med ströbröd och köttfärs. Salta och peppra, rulla till köttbullar.
- Hacka vitlök fint och fräs i lite olivolja. Häll på vatten och tomater. Tips! Använd gärna en stekpanna med höga kanter när du gör tomatsåsen.
- Tvätta båda citronerna och riv av zesten (det yttersta av skalet). Pressa saften ur den ena. Tillsätt saft och zest till tomatsåsen, smaka av med honung, salt och nymalen svartpeppar.
- Släpp ner frikadellerna i den kokande tomatsåsen, se till att alla täcks av sås. Sjud tills de är genomkokta.
- Koka under tiden spaghetti al dente.
- Häll upp spaghettin på ett stort fat och fördela frikadellerna i tomatsås över spaghettin. Strö över pinjenötterna.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar