torsdag 20 november 2025

Pestofrikadeller i tomatsås


75 g pinjenötter


100 g grön pesto

½ dl ströbröd

500 g nötfärs

salt & peppar


4 vitlöksklyftor

2 x 400 g passerade tomater

1 dl vatten

2 citroner

2 msk honung


Gör så här:
  1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Lägg åt sidan
  2. Rör ihop pesto med ströbröd och köttfärs. Salta och peppra, rulla till köttbullar.
  3. Hacka vitlök fint och fräs i lite olivolja. Häll på vatten och tomater. Tips! Använd gärna en stekpanna med höga kanter när du gör tomatsåsen.
  4. Tvätta båda citronerna och riv av zesten (det yttersta av skalet). Pressa saften ur den ena. Tillsätt saft och zest till tomatsåsen, smaka av med honung, salt och nymalen svartpeppar.
  5. Släpp ner frikadellerna i den kokande tomatsåsen, se till att alla täcks av sås. Sjud tills de är genomkokta. 
  6. Koka under tiden spaghetti al dente.
  7. Häll upp spaghettin på ett stort fat och fördela frikadellerna i tomatsås över spaghettin. Strö över pinjenötterna.

Inga kommentarer: