9 små, runda brödkakor av typen polarkakor
½ gurka
½ tsk salt
1 liten rödlök
2 burkar tonfisk i vatten
2 dl crème frâiche
½ dl majonnäs
salt och svartpeppar
Dekoration:
kokt ägg
rödlök
dill
sallad
Gör så här:
- Skölj och tärna gurkan till små kuber. Lägg på en tallrik och salta lite lätt och låt stå medan du gör resten av röran.
 - Finhacka rödlöken. Häll av vattnet från tonfisken.
 - Blanda rödlök, tonfisk, crème frâiche och majonnäs i en skål.
 - Lägg gurkan på lite hushållspapper och torka av lite vätska.
 - Avsluta med att röra ner gurkan och smaka av med lite salt och svartpeppar.
 - Fördela röran mellan bröden, även överst på bröden.
 - Smörgåstårtan är god att äta direkt, men ännu godare om den får stå i kylen några timmar.
 - Dekorera med sallad, ägg, rödlök och dill.
 - Dessa små smörgåstårtor är lagom till cirka fyra personer om de serveras som ensamrätt.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar